Ull

Vid felaktig behandling kan ullen snabbt filta ihop sig eller krympa, därför tvättas den bäst för hand. Om tvättmaskin ändå skall användas skall temperaturen vara högst 30°C, ett särskilt ull- eller handtvättsprogram väljas samt, om möjligt, ett ulltvättmedel användas. Var försiktig! Även vid handtvätt måste man se till att undvika enzymhaltiga heltvättmedel och kraftig friktion. Efter tvätt skall plagget torkas plant.