Wat zijn de deelnamevoorwaarden voor Esprit Friends?

1. DEELNAME AAN ESPRIT FRIENDS

Het Esprit Friends-programma wordt beheerd door Esprit Europe GmbH, Esprit-Allee, 40882 Ratingen, Duitsland, (hierna te noemen "Esprit").

Elke natuurlijke persoon ouder dan 16 jaar die inwoner is van het land waar het lidmaatschap wordt aangevraagd, komt in aanmerking voor lidmaatschap van het Esprit Friends-programma.

Inschrijven als lid ("Esprit Friend") kan ofwel online op https://www.esprit.nl/myesprit/login#tab=register, via de Esprit app of in alle deelnemende Esprit stores door het digitale aanmeldingsformulier in te vullen dat in de winkel beschikbaar is. Het is verplicht een e-mailadres te vermelden voor inschrijving bij het Esprit Friends-programma. Je Esprit Friends-account is persoonlijk voor jou en kan slechts aan één e-mailadres worden gekoppeld. Elk e-mailadres kan slechts voor één Esprit Friends-account worden gebruikt.  Deelname aan het Esprit Friends-programma is gratis.

2. DOEL VAN HET ESPRIT FRIENDS-PROGRAMMA

Het Esprit Friends-programma stelt Esprit en andere aan Esprit gelieerde bedrijven in staat om hun producten en diensten gerichter op de klanten af te stemmen en het biedt je als Esprit Friends een aantal voordelen, zoals:

• het verzamelen van loyaliteitspunten (hierna te noemen "e-points") bij elke aankoop en bij andere door Esprit genoemde activiteiten (bijv. interactie met social-media-portalen, deelname aan community-promoties, het delen van user-generated content, deelname aan wedstrijden, etc.)

• analyse van je Esprit winkelgedrag en je bezoek aan de Esprit webshop en de Esprit app zodat je uitnodigingen kunt ontvangen voor speciale evenementen en vouchers die op jou zijn afgestemd

• persoonlijke en individuele communicatie en productaanbevelingen op basis van je winkelgedrag, als een soort "shoppingadviseur"

• gepersonaliseerde Esprit webshop en Esprit app, gebaseerd op je interesses

• het inwisselen van je e-points in de vorm van een korting in natura.

Daarom is het voor je deelname aan het Esprit Friends-programma noodzakelijk dat Esprit je persoonlijke gegevens over je aankopen en je productinteresses verzamelt en analyseert. Dit doen we om deze gegevens te personaliseren, ook via het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën. Hiervoor werkt Esprit nauw samen met Esprit Retail B.V. & Co. KG (“Esprit Retail”), dat de Esprit webshop en Esprit stores exploiteert, en met Esprit Global Image GmbH ("Esprit Global Image"), dat de Esprit app exploiteert (beide gevestigd op Esprit Allee, 40882 Ratingen, Duitsland). Esprit Global Image en Esprit Retail geven je persoonsgegevens wederzijds door aan Esprit, zodat Esprit de vereiste prestaties kan leveren in het kader van het Esprit Friends-programma. Door deze nauwe samenwerking zijn Esprit, Esprit Retail en Esprit Global Image gezamenlijk verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens, om de dienst in het kader van het Esprit Friends-programma te kunnen leveren.

3. E-POINTS VERZAMELEN

Voor elke aankoop als Esprit Friend, d.w.z. als je bent ingelogd op je account bij een aankoop via de Esprit webshop of wanneer je je geldige Esprit Friends Card ("Friends Card") toont bij het afrekenen in een Esprit store, Esprit outlet of een erkende Esprit franchise store die deelneemt aan het Esprit Friends-programma, worden er aan je persoonlijke Esprit Friends-account e-points toegevoegd ter waarde van 3% (1% in Esprit outlet stores) van de aankoopwaarde. Eén e-point heeft een waarde van 1 eurocent.

4. E-POINTS INWISSELEN

E-points kunnen worden ingewisseld zodra je minimaal 250 e-points hebt verzameld.

Je kunt je e-points inwisselen in de Esprit webshop als je bent ingelogd als Esprit Friend of in een Esprit store, Esprit outlet of erkende Esprit franchise store door je Esprit Friends Card te laten zien. Onze medewerkers zullen je helpen bij het inwisselen van je e-points.

E-points kunnen niet gedeeltelijk worden ingewisseld. E-points kunnen niet worden ingewisseld voor contant geld.

E-points verlopen en worden ongeldig als ze niet binnen 12 maanden na de betreffende aankoopdatum worden ingewisseld.

5. NIVEAU

Het Esprit Friend-programma is opgebouwd uit drie niveaus:

a)    FRIEND

Met een status van 0 tot 899 e-points maak je deel uit van het basisniveau "Friend".

b)    GOLD

Met een status van 900 tot 1.799 e-points (met een aankoopwaarde van €300 tot €599) word je een "Gold" lid. Als je eerder in het niveau "Friends" zat, word je automatisch opgewaardeerd naar de "Gold"-status.

c)    PLATINUM

Met een status van minimaal 1.800 e-points (met een aankoopwaarde van minstens €600,00) word je een "Platinum"-lid. Als je eerder in het niveau "Gold" zat, word je automatisch opgewaardeerd naar de "Platinum"-status.

Je krijgt een niveau toegekend voor een periode van 24 maanden vanaf de datum waarop je het vereiste aantal e-points hebt verzameld. Als het aantal e-points na afloop van de periode van 24 maanden afneemt, ga je terug naar het niveau dat overeenkomt met het aantal e-points in je account.

6. ESPRIT FRIEND CARD

Je ontvangt je persoonlijke, fysieke Esprit Friends Card binnen 6-8 weken na registratie als nieuwe Esprit Friend. Je Esprit Friends Card is geldig voor alle niveaus – Friend, Gold en Platinum. De Esprit Friends Card heeft geen vervaldatum.

7. VERLIES VAN DE KAART EN AANSPRAKELIJKHEID

Als je je Esprit Friends Card verliest, kun je een vervangende kaart aanvragen. Als je vermoedt dat een derde persoon toegang heeft gekregen tot je toegangsgegevens, neem dan onmiddellijk contact op met Esprit. In het geval van een volledig gebrek aan informatie of vertraagde informatie over het verlies van de Esprit Friends Card of de toegang van een derde tot je toegangsgegevens, zijn Esprit of zijn vertegenwoordigers alleen aansprakelijk voor opzet of grove nalatigheid.

8. GEGEVENSBESCHERMING

In de privacyverklaring van Esprit Friends wordt uitgelegd hoe Esprit, Esprit Retail en Esprit Global Image je persoonsgegevens verwerken in verband met het Esprit Friends-programma. De privacyverklaring is te vinden op https://www.esprit.nl/privacyverklaring-esprit-friends/data-privacy-statement-esprit-friends.html en staat ook als mededeling/display bij de kassa van elke Esprit store. Desgewenst sturen wij je deze graag per e-mail toe.

9. BEËINDIGING

Je kunt je deelname aan het Esprit Friends-programma te allen tijde met onmiddellijke ingang beëindigen door middel van een schriftelijke kennisgeving. De opzegging kan worden verzonden via

de post naar Esprit Klantenservice, Stockholmer Allee 95, 30539 Hannover, Duitsland, of per e-mail naar info@esprit.nl. Esprit kan je deelname aan het Esprit Friends-programma te allen tijde beëindigen met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden. Dit geldt niet bij beëindiging wegens een dringende reden. Elke beëindiging moet schriftelijk gebeuren om geldig te zijn. Je bent verplicht de Friends Card na afloop van de opzegtermijn onbruikbaar te maken en je mag deze niet meer gebruiken. Bij beëindiging wegens een dringende reden geldt dit al bij ontvangst van het bericht van beëindiging.

10. WIJZIGINGEN IN DE VOORWAARDEN VOOR DEELNAME AAN ESPRIT FRIENDS

Esprit behoudt zich het recht voor om wijzigingen of aanvullingen aan te brengen in deze voorwaarden voor deelname, de toegekende beloningen en voordelen, of andere processen met betrekking tot het Esprit Friends-programma, met inachtneming van een redelijke kennisgevingstermijn, mits je als deelnemer hierdoor niet wordt benadeeld in strijd met de goede trouw, in het geval van een gegronde reden ook zonder inachtneming van een dergelijke kennisgevingstermijn, met inachtneming van een redelijke bescherming van je belangen. Hetzelfde geldt voor de beëindiging van het Esprit Friends-programma. Esprit behoudt zich tevens het recht voor deze voorwaarden voor deelname en de processen van het Esprit Friends-programma te wijzigen of aan te vullen, voor zover dit noodzakelijk is in het belang van eenvoudige en veilige verwerking en, in het bijzonder, om misbruik te voorkomen. Wijzigingen of toevoegingen aan de beloningen en voordelen of andere processen met betrekking tot het Esprit Friends-programma zullen worden gecommuniceerd via de gebruikelijke communicatiekanalen van Esprit Friends. Je wordt vooraf schriftelijk, dat kan in elektronische vorm zijn, op de hoogte gesteld van wijzigingen of aanpassingen in deze voorwaarden voor deelname. Een wijziging wordt geacht te zijn goedgekeurd indien je niet binnen een maand na de datum van ontvangst van de kennisgeving van de wijziging/aanpassing bezwaar maakt zoals beschreven in de paragraaf "Beëindiging". Esprit zal je hierop afzonderlijk wijzen in de desbetreffende kennisgeving van de wijziging of aanvulling van de voorwaarden voor deelname en/of de processen.