Untuvat

Untuvavaatteita on hoidettava huolella sekä pestäessä että kuivattaessa. Pesu ja kuivaus:

Ensinnäkin tavallisia pesuaineita ei tulisi käyttää. Soveliaimpia ovat erityisesti untuville tarkoitetut pesuaineet. Jos sellaista ei ole käytettävissä, voit käyttää myös tavallista pesuainetta. Valitse pesukoneessa villavaatteille tarkoitettu ohjelma.

Pesun jälkeen vaate pitää kuivata. Pesussa kaikki untuvat takertuvat toisiinsa ja paakkuuntuvat. Sen vuoksi vaate kannattaa kuivata heti kuivaajassa alhaisella lämpötilalla. Vaikka vaate tuntuu kuivaamisen jälkeen kuivalta, tarkasta aina, ettei siinä ole enää paakkuja. Jos niitä kuitenkin vielä on, laita vaate lyhyen ajan kuluttua vielä 20 minuutin ajaksi kuivaajaan ja toista käsittely, kunnes kaikki paakut ovat hävinneet. Käytä vaate kuivaajassa mieluiten useita kertoja. ;)